WIRE новости

ВЕЛ: “Растеме преку кршење на предрасуди”

Вашето откриено дејствување (како група `ВЕЛ`) e од 2019 година. Бендовската биографија наведува детали оттогаш наваму. Поединечните приказни на засебните членови, пак, раскажуваат издвоени претходни

Сара Александровска (Avelina): “Дур духот се гуши во вакво сиво постоење, тогаш има најголема потреба од спојување со истиот.”

Пред отприлика еден месец беше најавено објавување на вашиот прв албум именуван `Од екот на предокот`. Дали е одреден точен датум, или согласно вонвременоста на

Alex Plant: “Сфативме дека ако ние самите не направиме нешто, тогаш тоа `ништо не се дешава` може да потрае и подолго време.”

Знаејќи го Alex од средина на средно школо, можам да истакнам дека е препознатлив по две одлики: музикалност и друштвеност. Најпрви да-ги-наречеме дружења сум ги