Никола Радуловиќ

Биографија

Никола Радуловиќ (1987, Куманово, Македонија) е мултимедијален уметник од Македонија, дипломирал на Факултетот на ликовни уметности во Скопје, отсек- сликарство, а магистрирал на Националната уметничка академија во Софија, насока – Илустрација. Во моментов живее и работи во Софија, Бугарија како дизајнер на ликови и концептуален уметник во robo.bg

НАГРАДИ / ПРИЗНАНИЈА

  • Награда „Лазар Личеноски“, Факултет за ликовни уметности, УКИМ, Скопје 2010 година
  • Награда „L’Indice“ – The Gifer, Меѓународен проект за „GIF“ уметност, 2017 година
  • „Биенале на млади уметници“ – Прва награда, Музеј на современа уметност, Скопје 2018
  • „Биенале на млади уметници“ – Награда од учесниците, Музеј на современа уметност, Подгорица 2018 година.

Изложувал и на неколку групни изложби во земјава и странство. Предмет на негов интерес се дигиталните медиуми и интернетот како простор.

Зоран Димитриевски

Директор

Драган Трајковски

Директор

Владимир Христов

Продукциски Менаџер