Ѓорѓи Антевски

Биографија

Ѓорѓи Антевски(2001, Куманово, Македонија) е млад уметник од Македонија, дипломирал во Semos Академија за графички дизајн, каде што има стекнато дел од неговото високо образование со предметот Ликовна естетика.

Со дигитална уметност како медиум, авторот работи Концептуална уметност каде што ги прикажува неговите идеи и неговата естетика преку нацртаните концепти од кои што најчесто се ликови кои доловуваат мистерија, бизарност и суптилно хиперболизирање на реалноста.

 

НАГРАДИ / ПРИЗНАНИЈА

Награда „Златен Стрип”, Најдобар автор од Македонија за стрип делото по име „КАТАРЗА”, Велес 2020 година.

Има изложувано неколку соло изложби во Куманово, и групни изложби во Скопје.

Зоран Димитриевски

Директор

Драган Трајковски

Директор

Владимир Христов

Продукциски Менаџер